Results 1 to 10 of 11

Thread: Motor twisting on mounts and running poorly

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    21

    Motor twisting on mounts and running poorly

    Finally spring and warm weather are here in Seattle so I just uncovered the 72 coronet today to take it out on a quick drive around. It fired up no problem and it purred after warming up a bit. I drove it about 3 miles without problem then I went over some railroad tracks which shook the car up a bit but not terrible. After the tracks the car suddenly started having trouble idling. It died on me at a few lights but I was able to get home. I at first I thought maybe bad fuel from sitting so I filled it up with 92 octane(about 9 gallons). When I got it home I opened up the hood and noticed the engine had twisted toward the passenger side about 5-10 degrees or so. I lifted the front of the car and took a look at the motor mounts. The metal looked intact just the bushing was compressed on the passenger side as well as the transmission mount looking all twisted. I started the car up and put it in reverse which slowly twisted the engine back to center where it stopped. Now I can barely keep the engine running at idle. It will run rough with the RPMs up which makes me think possibly a vacuum leak was created when the engine twisted but I've checked all vacuum hoses I can see.

    Questions are:
    What the hell is causing the engine to twist?
    What should I check on the engine that may be causing it to die at idle.
    Last edited by tkarman; 04-19-2015 at 08:27 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •