Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EZ Efi 1.0 upgrade
#21
Slight delay on the EFI project. The person that owns the car had a death in the family that was out of state. Should be back on track. Going to order the Fitech system tomorrow.
Reply Purge Spammer

#22
Ordered the EFI (Fitech 30003), cam shaft, heads and intake from Summit today. Should have everything except the intake by Wednesday. That should be here Thursday.
Reply Purge Spammer

#23
Exciting Joe, can you list the parts?
The Idaho Andy
Max prefers they/them pronouns when being addressed in posts.
Reply Purge Spammer

#24
Cam shaft- Comp CL-221-3, Edelbrock timing set- 2103, Edelbrock heads- 60779, Edelbrock intake- Performer RPM 7176.
Also freshened the engine (.030 bore, stock compression) crank only needed polishing. Went through the tran also. Trans. was smoked from a bad leak from the park cable. The rubber covering burnt off a caused the leak. It was tough to find a new cable. It was $229.
Reply Purge Spammer

#25
Finally received most of the parts that I need. Still waiting for head bolts & head gaskets and waiting for the machine shop to finish the block. Should have it back by the end of this week.


Attached Files Thumbnail(s)
           
Reply Purge Spammer

#26
Toys!!!!
The Idaho Andy
Max prefers they/them pronouns when being addressed in posts.
Reply Purge Spammer

#27
Finally another update! I've had a lot of delays due to the owner of the car lost a family member that lived out of state and I could not get a hold of him and there was a long delay from the machine shop. Not sure why? They had the block for over 2 months. I should have it running by the end of the week. I was going to install A/C but that's going to have to wait until later in the year. I've been putting off a other projects until this is finished.

1145511456


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply Purge Spammer

#28
11623
Finally making time to update this thread. I had a few problems with the 63 that was driving me crazy. After the EFI start up the car would idle great and had good throttle response (In my driveway) When I tried to drive the car It would die within 1/4 mile of my house.
I attached a picture of the Fitech dash. The engine should rev but not this good. I had to install a shielded wire for the tach signal. That still didn't fix the car from stopping 1/4 mile from my house. After pulling my hair out I noticed that the coil was leaking oil.
Removed and inspected it. It had a hair line crack at the negative terminal. After replacing the coil the car runs like a dream. I would recommend FItech to anyone who would want to try EFI.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply Purge Spammer

#29
58880, So is that on a turbine engine? Wink
Reply Purge Spammer

#30
Joe mama, thanks for the walk-through and parts list for your conversion. Plan on doing the same thing in the near future. Will definitely refer back to this thread.
Thanks!
Reply Purge Spammer



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Powered By MyBB, © 2002-2024 Melroy van den Berg.